הצעה למתן הגנה רחבה לעובדי ציבור הונחה על שולחן הכנסת השבוע על ידי ח"כ זהבה גלאון (מרצ) ואח', לפיה יבוצעו מספר תיקונים בחקיקה הקיימת על מנת להרחיב את ההגנה הניתנת לעובדי ציבור בשל הטרדה מאיימת ולשון הרע, להעניק להם סיוע משפטי מצד המדינה, ואף להתאים את נוסח החוק לעולם המודרני בו רבים מהמקרים הם פרי הרשתות החברתיות והאינטרנט. כל זאת, מסבירים מציעי החוק, על רקע תופעה ההולכת ומחמירה עם השנים של הטרדות ואיומים על נושאי משרות ציבוריות.
עיקר הטיפול בתופעה זו נעשית כיום באמצעות חוק העונשין במסגרת הוראת החוק הנוגעת להעלבת עובד ציבור. "מדינה דמוקרטית אינה יכולה להרשות לעצמה שסעיף אנכרוניסטי כזה ישרוד בספר החוקים שלה, ובוודאי שלא ייאכף", אומרת ח"כ גלאון. "לא ניתן להגן על אמון הציבור, על ידי השתקה, הפעלת איסורים פליליים, או על ידי העמדת אנשים לדין על דברי ביקורת שהם השמיעו כלפי עובדי הציבור שנעלב. בייחוד לא ייתכן שמפרסם פרסום מתוך כוונה להצביע על ליקוי ולהביא לתיקונו, לחשוף שחיתות, לבקר את השלטון וגם אם באופן חריף, יישא אחריות פלילית על מעשהו. קיומה של העבירה הוא פתח לשימוש לרעה בידי פקידי ציבור ככלי להשתקת ביקורת".
לפיכך מוצע לבטל הוראת חוק זו, ולהחליפהּ במנגנון המותאם בין היתר גם לפעילות ברשתות החברתיות ובאינטרנט, המעניק הגנה לעובדי הציבור הזקוקים לה ללא פגיעה בערכים חוקתיים אחרים.
בנוסף מוצע לתקן את החוק למניעת הטרדה מאיימת, על מנת למייחד התייחסות לעובד ציבור שאינם נבחרי הציבור, באופן שיאפשר לשופט הדן בבקשה לצו הטרדה מאיימת להתייחס לעובדה כי מבקש הצו הוא עובד או עובדת הציבור כשיקול מרכזי בין שיקוליו למתן הצו.
התיקון המוצע מחייב את המדינה לבחון הענקה של ייצוג משפטי מטעם המדינה לעובד ציבור לאורך ההליכים המשפטיים הנוגעים הן להטרדה מאיימת והן למקרה של לשון הרע כנגד עובד ציבור. "התייחסות ספציפית לעובד או עובדת הציבור בעבירות כפי שמציעה הצעת החוק יוצאת מתוך העמדה כי לא ראוי שעובדי הציבור הממלאים אחר מדיניות ציבורית מתוקף תפקידם יאלצו ליזום, לדאוג לייצוג ולממן בעצמם את ההליכים המשפטיים בעניינם במקרים בהם הם מותקפים ומאוימים על ידי הציבור", מסבירה גלאון.