הצעה לתיקון חוק הביטוח הלאומי לצורך קביעת דמי אבטלה לעובד שפוטר לאחר גיל פרישה הונחה לפני מספר ימים על שולחן הכנסת על ידי ח"כ איציק שמולי (המחנה הציוני) ואח'.
המצב החוקי הקיים כיום שולל מעובדים שפוטרו לאחר גיל פרישה את הזכות לדמי אבטלה, ולדברי מציעי החוק מדובר בעוול. "אוכלוסיית העובדים לאחר גיל פרישה מאופיינת בדרך כלל באנשים קשי יום, שאינם בעלי פנסיה, או שהם בעלי פנסיה שאינה מאפשרת מחיה בכבוד", נכתב בדברי ההסבר להצעת החוק. "עובדים אלה אינם יכולים להתקיים מקצבת הזקנה לבדה ועל כן נאלצים להמשיך ולעבוד. רבים מהם עובדי קבלן המועסקים בתחומי השמירה, הניקיון או תחומים מוחלשים אחרים – ועל פי רוב אלה עובדים שמשתכרים שכר מינימום או שכר קרוב לו".
לדברי מציעי החוק, סכנת הפיטורים מרחפת מעל ראשיהם באופן תמידי, והם יהיו הראשונים לצאת ממעגל העבודה בעת צמצומים.
"יש חשיבות סוציאלית, חברתית ומוסרית מן המעלה הראשונה לאפשר לעובדים אלה לקבל דמי אבטלה כמו כל עובד אחר שעומד בדרישות החוק", אומר ח"כ שמולי. "שלילת הזכות על רקע גיל, אינה עולה בקנה אחד עם עליית תוחלת החיים ולא עם עקרון השוויון. שלילת הזכאות לדמי אבטלה מעובד שהפך מובטל והוא מעל לגיל פרישה היא בלתי מידתית ולא נכונה ציבורית ומעשית ומנוגדת לאינטרס הציבורי והלאומי למגר את תופעת העוני ולצמצם פערים חברתיים".
ענף האבטלה בחוק נועד בעיקרו לסייע למי שעבד והפך למובטל להתקיים בכבוד, מסביר שמולי, ועקרונות אלו תקפים באותה מידה גם לגבי עובדים לאחר גיל פרישה.