מליאת הכנסת אישרה הערב בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק להעלאת שכר המינימום ל-5,300 שקל החל מה-1 בדצמבר 2017, כל עוד גובה שכר המינימום יהיה גבוה מ-47.5% מהשכר הממוצע במשק. בהצעת החוק תמכו 59 חברי כנסת, ללא מתנגדים.
שכר המינימום לשעה יעלה מ-26.9 ל- 28.5 שקל, ושכר המינימום היומי יעלה מ-231 ל-245 שקלים. זאת בעקבות הסכמות בין ההסתדרות לארגוני המעסיקים ובאישור משרד האוצר. לפי הערכת משרד האוצר, עלות המהלך עומדת על בין 400 ל-500 מיליון שקל בשנה.
זוהי הפעימה הרביעית של העלאת שכר המינימום מאז חודש אפריל 2015. לפי דו"ח מרכז המחקר והמידע של הכנסת, הפעימה הקודמת, בה עלה שכר המינימום ל- 5,000 שקלים, היתה צפויה לגרום ל-1.7% מהמשפחות בישראל לעלות מעל לקו העוני ולהפחית ב-3.1% את חומרת העוני.
לפי נתוני המוסד לביטוח לאומי, בשנת 2015 השתכרו כ-24% שכר מינימום או למטה מכך. מבין העצמאים, 36% השתכרו שכר מינימום או פחות ממנו.
"העלאת שכר המינימום היא יישום ישיר של דו"ח העוני עליו סוכם בהסכם הקואליציוני", אמר הערב יו"ר ועדת העבודה והרווחה, ח"כ אלי אלאלוף. "יחד עם העלאת קצבאות הנכות והשלמת ההכנסה לקשישים אני צופה שנראה כאן השפעה חיובית ביותר על ממדי העוני בשנים הקרובות".
ח"כ דב חנין הוסיף: "עבורי זהו רגע מרגש, אני זוכר את התחלנו את המהלך הזה לפני שלוש שנים בדיוק. אמרנו אז שיוקר המחייה זה לא רק המחירים הגבוהים, אלא גם השכר הנמוך. רוב העניים בישראל הם אנשים עובדים שקמים השכם בבוקר לפרנס את משפחתם, חוזרים מאוחר בלילה אחרי יום עבודה קשה ונשארים תחת העוני".