בית הדין לעבודה בתל אביב מתח לאחרונה ביקורת על כך שסמנכ"ל החברה שערך לעובד שימוע לפני פיטורים, ענה במהלך השימוע למספר שיחות טלפון, כפי שעלה מתמליל השימוע שהוצג כראיה במסגרת תביעה שהגיש העובד.
"מבלי להכריע בדחיפות הצורך לענות לשיחות אלה, ברור כי התנהלות זו לא זו בלבד שאינה מכבדת את היושב מולו, וודאי כאשר מדובר באדם מבוגר אשר מפוטר בסמוך לגיל פרישתו והוא בעל חשש ממשי לפרנסתו ולעתידו, אלא שאף יש בה כדי להצביע על היעדר פניות להליך השימוע על כל המשתמע מכך", ציין בית הדין בפסק דינו.
המילים "על כל המשתמע מכך" עשויות לרמז על כך שהסחות דעת שכאלה במהלך עריכת שימוע, עלולות לגרום לכך שהמעסיק לא יעמוד בחובתו מכוח הדין לערוך לעובד שימוע "בלב פתוח ובנפש חפצה", כלשון הפסיקה.
קראו עוד במעסיקולוג:
* 5 פגמים בהליך השימוע הביאו לפיצוי של 40 אלף שקל לעובד המפוטר
* המעסיק גייס בחשאי מחליף, העובד יפוצה ב-15,000 שקל
* התחייבה לא לבצע שעות נוספות, אך המעסיק חויב לשלם עבורן כ-85,000 שקל
שימוע לפני פיטורים אינו מוסדר בחוק, אלא הוא יציר הפסיקה. מטרתו לתת הזדמנות לעובד להגיב לטענות נגדו, ולאפשר לו לשכנע את המעסיק לשנות את כוונתו לפטר אותו.
מהערה זו של בית הדין לעבודה, עולה שהפרעות למהלך התקין של פגישת השימוע עשויות לשמש בסיס לטענה משפטית של העובד נגד המעסיק לפיה הדברים שאמר במהלך השימוע נפלו על אוזניים ערלות.
במקרה זה נפסק לעובד שהועסק בחברה במשך כ-4 שנים, פיצוי בסך 14 אלף שקל בגין פיטורים שלא כדין בשל כשלים רבים במהלך הפיטורים. זאת, בין היתר, מאחר שלא קיבל מכתב זימון רשמי לשימוע הכולל פירוט כל הטענות נגדו.
במסגרת פסיקת גובה הפיצוי, בית הדין לעבודה הביא בחשבון גם את גיל העובד, מאחר שצפוי לו קושי רב למצוא עבודה בסמוך לגיל הפרישה.
[סע"ש 11863-08-18]