בעבר היה נהוג לחשוב שרגשות לחוד ועבודה לחוד, אבל כיום המחקרים מצביעים באופן חד משמעי על כך שאנשים שמחים הם עובדים טובים יותר, וכמובן שעובדים טובים יותר משיאים רווחים גדולים יותר עבור הארגון.
ממחקר שנערך על ידי אנני מקי מאוניברסיטת פנסילבניה ופורסם ב-Harvard Business School, עולה שרגשות חיוביים מביאים לעלייה ברמת היצירתיות, לחוסן רגשי, לאופטימיות, למוטיבציה ולמעורבות גדולה יותר של העובדים בנעשה בארגון.
יש קשר מאוד ברור בין רגשות, מחשבות ומעשים. רגשות שליליים מונעים מאיתנו לנתח אינפורמציה כראוי, לחשוב בצורה יצירתית או לקבל החלטות נכונות. תסכול, כעס ומתח גורמים להסחת דעת דרמטית מהמשימות שאנו נדרשים לבצע.
אז איך אפשר לגרום לעובדים להיות שמחים ומעורבים יותר? מקי, מחברת רב המכר 'איך להיות שמחים בעבודה?', מציגה שלושה דברים שחשוב לתת עליהם את הדעת:
מפגש בין החזון האישי לחזון הארגוני.
צוות המחקר של מקי ערך שיחות רבות עם עובדים ומעסיקים על מנת לאתר את נקודות החוזקה והחולשה הקיימות בארגון, ורבים מהם דיברו על חזון. לאנשים חשוב להבין לאן מוביל העתיד את הארגון, ולדעת כיצד הם יכולים להשתלב בו.
כאשר יש לעובד חזון אישי שמשיק לחזון הארגוני – הוא מטבע הדברים יהיה מחויב יותר. עם זאת, רבים הארגונים שזונחים את הנקודה החשובה הזו, ולא משקיעים משאבים בניסיון להציג בפני העובדים את הדרך בה חזונם האישי נפגש עם החזון הארגוני, וכך הם מאבדים אותם.
עבודה עם משמעות.
לעובדים חשוב להרגיש שהם עושים עבודה חשובה, ושיש להם תרומה משמעותית להשגת המטרה. יובהר שהעלאת ערך מניות החברה היא לא מטרה שמרגשת את העובדים, אלא הם רוצים לדעת שהם עושים משהו חשוב ומשמעותי עבור אחרים.
כאשר עובדים מוצאים משמעות במטלות שהם נדרשים לבצע – העניין לא רק משפר את רמת האושר שלהם, אלא גם ממריץ את המוטיבציה ואת רמת היצרנות שלהם.
מערכות יחסים בריאות.
אין כמו מערכת יחסים עכורה עם הבוס או עם אחד הקולגות כדי לצבוע את כל יום העבודה בצבעים קודרים. גם עובדים זוטרים וגם בכירים שהשתתפו במחקר דיווחו על כך שקשרי עבודה קרובים, מהימנים ותומכים הם בעלי השפעה משמעותית על מצבם הנפשי ונכונותם לתרום לצוות.
אם כך, מהמחקר עולה שלא די בעבודה מתגמלת מבחינה כספית, אלא עובדים זקוקים גם לתגמול רגשי. כדי להניע עובדים יש צורך לתת להם תמריצים רגשיים, בדמות חיזוק הקשרים החברתיים הקיימים בארגון ומתן דגש רב יותר על חזון החברה ועל המשמעות הרבה שיש לכל עובד ועובד בסלילת הדרך להגשמתו.