ראש הממשלה בנימין נתניהו, המכהן גם כשר הכלכלה, חתם אתמול (ג') על היתר לאפשר לבתי מלון להעסיק עובדים בתפקידים ספציפיים במשמרות לילה בתדירות השונה מזו הקבועה בחוק שעות עבודה ומנוחה, בין היתר לצורך הוזלת הנופש ועידוד התיירות בישראל.
כך יוּתַר לבתי מלון להעסיק עובדים אלו בתדירות של שבוע משמרות לילה מתוך כל שבועיים עבודה, בעוד כיום התדירות המותרת על פי חוק הינה של שבוע משמרות לילה בתוך כל 3 שבועות עבודה. ההיתר ניתן בהסכמת הסתדרות העובדים ולשכת הארגונים הכלכליים.
"אני מתכוון להמשיך לפעול להפחתת הרגולציה ובמקביל להגברת התחרות, כדי שכל אזרחי ישראל יוכלו לנפוש וליהנות מיופייה של הארץ במחיר השווה לכל נפש", אמר שר התיירות יריב לוין. "התיקון יתרום לייעול ולגמישות במערך העבודה באלפי עסקים בינוניים וקטנים ויאפשר לעובדים להשתכר יותר".
ממשרד הכלכלה נמסר כי היתר זה יביא לייעול הגמישות התפעולית של בתי המלון ולהגברת חוסנו של הענף, וכך גם העובדים בתפקידים עליהם חל ההיתר, רובם עובדים צעירים וסטודנטים, יוכלו לעבוד במשמרות רבות יותר במהלך החודש לצורך שיפור שכרם.
לדברי מנהלת מינהל הסדרה ואכיפת חוקי עבודה, יפה סולימני, ההיתר ממחיש את שתי הזרועות בהן פועל המינהל – מצד אחד אכיפה נחושה כנגד מפרי חוק הפוגעים בשכרם ובזכויותיהם של העובדים, ואילו מצד שני – בחינה מתמדת של חוקי העבודה, אשר חוקקו ברובם בשנות החמישים, והתאמתם לסביבת העבודה המודרנית.
ירידה של 4% בלינות התיירים
ובתזמון מפתיע פרסמה היום התאחדות המלונות בישראל נתונים חדשים מהם עולה כי במהלך מאי השנה נרשמה ירידה בשיעור של 4% במספר לינות התיירים במלונות בישראל ביחס למאי אשתקד, וירידה בשיעור של 12% לעומת מאי 2014. מספר הלינות של הישראלים בחודש החולף הגיע ל-1 מיליון, כלומר ירידה של 7% ביחס למאי אשתקד ואילו עלייה של 6% ביחס למאי 2014.
מספר הלינות הגבוה ביותר של תיירים בחודש זה היה בירושלים (230,000), בתל אביב (208,000), טבריה וסובב כנרת (107,000). מספר הלינות הגבוה ביותר של ישראלים בבתי מלון בחודש החולף היה דווקא באילת (546,000), ים המלח (121,000), ובטבריה וסובב כנרת (87,000). במערב ירושלים נרשמו רק 44,000 לינות של ישראלים, כלומר ירידה בשיעור של 30% ביחס לשנה הקודמת. ניתן לייחס זאת למצב הביטחוני המתוח.