הצעה לשינוי חוק דמי מחלה למתן אפשרות לעובד להיעדר מהעבודה לצורך טיפול בילד חולה, גם כאשר ההורה השני הוא סטודנט שאינו עובד, הונחה אתמול (ג') על שולחן הכנסת על ידי ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה) ואח'.
על פי הצעת החוק, עובדים שבני זוגם לומדים במוסד לימודים על-תיכוני רשאים לממש את ימי המחלה הצבורים שלהם לטובת מחלת ילדם, על אף שבן או בת הזוג אינם עובדים, אלא לומדים.
כיום מאפשר החוק לעובד להיעדר מהעבודה בזמן מחלת הילד על חשבון ימי המחלה הצבורים שלו רק בתנאי שגם ההורה האחר הוא עובד או עצמאי שלא נעדר מהעבודה או מעיסוקו כעצמאי.
הסיבה לתנאי זה היא שבן הזוג שאינו עובד יכול לטפל בילד החולה, אולם ח"כ מקלב מסביר את הרקע להצעת החוק בכך שלעתים בן הזוג של העובד הוא סטודנט הלומד במוסד להשכלה גבוהה, במוסד להשכלה מקצועית או במוסד תורני.
"כאשר התלמיד נמצא במסגרת לימודית מלאה כזו, נבצר ממנו לשמור על ילדו, שכן היעדרו של התלמיד ממוסד לימודיו עשוי לגרום לו נזק, למשל בקורסים עם דרישת נוכחות חובה, או בביצוע מבחנים או בחנים", נכתב בדברי ההסבר להצעת החוק. "יוצא מכך שהרציונל העומד בבסיס הדרישה לשני בני זוג עובדים מתממש גם במקרה זה".
נזכיר כי במרץ 2016 הוגשה על ידי ח"כ יואב בן צור (ש"ס) הצעת חוק לפיה עובדים יהיו זכאים לדמי מחלה בגין היעדרות מחלת ילד לפרק זמן הזהה לתקופת הזכאות למקרה בו הם חולים בעצמם. זאת על מנת לאפשר לעובד לזקוף את כל ימי המחלה להם הוא זכאי בגין היעדרות בשל מחלת הילד, ללא ההגבלה הקבועה כיום בחוק.