מליאת הכנסת אישרה היום (ד') באופן סופי, בתמיכתם של 40 חברי כנסת, את הצעת חוק מבקר המדינה לצורך מתן הגנה על חושפי שחיתויות במשרד.
במסגרת שינוי החוק, נקבע הסדר מיוחד להגנה על חושפי שחיתויות במשרד מבקר המדינה, בדומה להסדר הקיים בחוק מבקר המדינה שחל באופן אירוני על חושפי שחיתויות בכלל הגופים הציבוריים, פרט למשרד מבקר המדינה.
במצב בו התלונן עובד משרד מבקר המדינה על פגיעה בו מצד הממונה עליו, בעקבות חשיפת מעשי שחיתות על ידו, או בשל חשיפת הפרת חוק חמורה או פגיעה חמורה במינהל התקין במשרד המבקר, ימנה יושב ראש הכנסת, לאחר התייעצות עם נשיא בית המשפט העליון, שופט בדימוס של בית המשפט העליון או בית המשפט המחוזי לבירור התלונה, ויינתנו לו הסמכויות המסורות לנציב תלונות הציבור בעניין זה.
"כיום אין בחוק מסלול המאפשר לעובד משרד מבקר המדינה, לקבל הגנה ממבקר המדינה בגין תלונה על חשיפת מעשה שחיתות, חריגה בנוהל וכיוצא בזה במסגרת הארגונית שבה הוא מועסק, שכן מבקר המדינה מנוע מלעשות כן", נכתב בדברי ההסבר להצעת החוק. "אף אם היה מסלול להגשת תלונה לעובד של משרד מבקר המדינה כאמור, קיים חשש ממשי שעובד שחשף מעשה שחיתות, עלול להירתע מהגשת תלונה לנציב תלונות הציבור, מאחר שזה האחרון, שמתמנה בהתאם לסעיף 32 לחוק, ממלא את תפקידו באמצעות יחידה מיוחדת במשרד מבקר המדינה. כלומר, שעובד המבקש להגיש תלונה כאמור, עלול לחשוש שייפגע אם יגיש את תלונתו לנציב תלונות הציבור, שממלא את תפקידו באותו משרד ציבורי בו העובד מועסק".