הצעה לתיקון חוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה הוגשה לאחרונה על ידי ח"כ חוה אתי עטייה (הליכוד) במטרה להביא להפסקת העמימות בנוגע להיקף הפקדות הפנסיה בפועל של עובדים חדשים, שפעמים רבות מגלים לאחר קבלת תלוש השכר הראשון שהפנסיה אינה נגזרת מגובה השכר החודשי.
מוצע להגביר את השקיפות בין המעסיק לעובד בעניין הביטוח הפנסיוני, באמצעות חיוב המעסיק לכלול בהודעה לעובד מידע בדבר גובה השכר שממנו יבוצעו ההפרשות לביטוח הפנסיוני.
"שכרם של עובדים רבים במשק מורכב משכר בסיס ותוספות שכר שמהן המעסיק אינו מפריש לביטוח פנסיוני", מסבירה ח"כ עטייה. "כפועל יוצא מכך, ההפרשה של עובדים רבים במשק לביטוח הפנסיוני אינו נגזר משכר הברוטו המשולם להם בסוף כל חודש".
ובתוך כך, ח"כ ינון אזולאי (ש"ס) ואח' הגישו הצעת חוק נוספת בנושא פנסיה, שמטרתה להגביר את הפיקוח על הפקדות הפנסיה על ידי מעסיקים. בהצעת חוק לפיקוח על הפרשות לפנסיה, מוצע שרשות המסים תעדכן אחת לשנה את מינהל הסדרה ואכיפה במשרד העבודה בזהות המעסיקים שלא עמדו בחובתם להפקיד פנסיה כחוק לעובדיהם.
"מעסיקים רבים לא מפרישים לעובדיהם פנסיה כנדרש על פי חוק", נכתב בדברי ההסבר להצעת החוק. "כיום, על אף הסנקציות שניתן להטיל על מעסיק שלא מפריש לעובד לקרן פנסיה, עובדים רבים מוצאים את עצמם במהלך העבודה או לאחריה ללא קרן פנסיה וללא ביטוח פנסיוני שנועד לכסות גם מקרים של אובדן כושר עבודה. עובדים רבים חוששים לתבוע את המעסיק שכן תביעה כזו תגרור את פיטוריהם המיידים מהעבודה".
לדברי מציעי החוק, חלק גדול ומרכזי מהעובדים הסובלים מתופעה זו נמנים עם אוכלוסייה מוחלשת, שפעמים רבות אינה מודעת לזכויותיה או שאין לה את האמצעים למצות את זכויותיה.