כולנו מכירים אנשי מקצוע מהשורה הראשונה שפוטרו ממקום העבודה בעקבות קיצוצים או סיבות טכניות אחרות, ובשל גילם המתקדם התקשו למצוא מקום עבודה חדש.
הם בעלי יכולות גבוהות וכישורים מחודדים, עתירי ניסיון, מלאי מוטיבציה, הילדים כבר גדולים ואין את בלת"מי-הילד-שוב-חטף-שפעת או את תשישות-יולי-אוגוסט הידועה לשמצה. איך? איך לא חוטפים אותם? אנחנו שואלים את עצמנו, הם הרי יכולים להיות נכס לחברה. ככה זה, רק כשמכירים מקרוב מבינים עד כמה ההחמצה גדולה עבור שני הצדדים.
כאן נכנס לתמונה מיזם התעסוקה "דרוש ניסיון", שמטרתו לאפשר למעסיקים להגיע בקלות לאותו נכס אנושי בלתי מנוצל של עובדים פוטנציאליים איכותיים שמחפשים את האתגר המקצועי הבא, וכך ליהנות מניסיון עשיר, ממקצועיות בלתי מתפשרת, ממוטיבציה בשמיים ומרמת זמינות גבוהה.
במסגרת המיזם, נהנים המעסיקים מייעוץ וליווי על ידי אנשי מקצוע, על מנת לסייע להם לאתר בקלות את המועמד האולטימטיבי בהתאם לתרבות הארגונית של העסק ולצרכיו המקצועיים והעסקיים.
כיום כבר ידוע שכישורי-יתר אינם מהווים מכשול, אלא מדובר ביתרון עסקי ומקצועי. למעסיקים ניתנת למעשה הזדמנות ליהנות מיכולות מקצועיות ומכישורים ברמה גבוהה ביותר, לצד שיקול דעת מתון, יציבות ונאמנות גבוהה למקום העבודה.
מתעלמים מ"רעשים"
שיטת ההשמה שפותחה במסגרת מיזם "דרוש ניסיון", גורמת למעסיקים להסיר מעליהם את החששות והדעות הקדומות שעשויים לצוף אל מול מועמד מבוגר, ולהתמקד אך ורק בשאלת תרומתו הפוטנציאלית לארגון.
בשל תפישה שגויה בנוגע לעובדים מבוגרים, רבים המעסיקים שמעדיפים לדלג מעל הריאיון עמם. קורות החיים מושלכים לפח ללא כל סיבה מוצדקת, על אף שמדובר בהון אנושי מהאיכות הגבוהה ביותר. כך, למשל, לפני כשנתיים פרסמה חברת בנייה מהגדולות בארץ מודעת דרושים למנהל פרויקטים באתר "דרוש ניסיון", לאחר שזמן ממושך התקשתה למצוא את האדם הנכון לתפקיד.
אחד המועמדים היה אדם עתיר ניסיון מקצועי כבן 68, שניהל פרויקטים דומים במהלך עשרות שנים. קורות החיים הועברו לידי רכזת הגיוס מטעם המעסיק, אולם היא בחרה לפסול את מועמדותו ללא ראיון או שיחת התרשמות טלפונית, בשל הרתיעה הטבעית מגילו המתקדם.
שיחה ביוזמת נציג מטעם "דרוש ניסיון" עם מנהלת מחלקת הגיוס בחברה, הביאה לזימון המועמד לריאיון, ומשם הדרך לקליטתו בארגון היתה קצרה. מאז עברו כאמור כבר שנתיים, והמעסיק מדווח על שביעות רצון גבוהה ביותר מעבודתו.
38% מהמעסיקים: העסקת מבוגרים משתלמת יותר
מדוח שפורסם ב-2014 על ידי נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה ומשרד הכלכלה בנוגע לתעסוקת מבוגרים במגזר העסקי, עולה כי כ-38% מהמעסיקים סבורים שהעסקת עובדים מבוגרים משתלמת יותר מהעסקת צעירים. כ-40% מהמעסיקים סברו שהכדאיות דומה, ורק 22% סברו שפחות משתלם להעסיק עובדים מבוגרים.
בנוסף נמצא קשר חלש בין שחיקת העובדים לבין ההערכה שקיימת ירידה בתפוקת העבודה שלהם, מה שעשוי להצביע על כך שרוב המעסיקים סבורים מניסיונם האישי שעובדים מבוגרים שומרים על רמת התפוקה שלהם לאורך זמן.
<< מחפשים עובדים איכותיים ומנוסים? לחצו כאן לצפייה באזור הייעודי למעסיקים >>