מליאת הכנסת אישרה אתמול (ג') בקריאה טרומית, בתמיכת 23 חברי כנסת, את ההצעה לתיקון חוק דמי מחלה המסדיר היעדרות בשל מחלת ילד, לצורך מתן אפשרות ליהנות מהזכאות גם כאשר בן הזוג אינו עובד, אלא לומד.
כיום מתיר החוק היעדרות עובד מעבודתו בזמן מחלת ילדו על חשבון ימי המחלה הצבורים של העובד, אולם הדבר מתאפשר בתנאי שגם ההורה האחר עובד או עצמאי שלא נעדר מהעבודה או מעיסוקו כעצמאי. זאת מאחר שבן זוג שאינו עובד יוכל לשהות עם הילד החולה או הזקוק לסיוע.
מטרת תיקון היא לאפשר לממש זכאות זו גם כאשר בן הזוג של העובד הוא סטודנט הלומד במוסד להשכלה גבוהה, במוסד להשכלה מקצועית או במוסד תורני, גם אם הוא אינו עובד.
"הצורך לממש ימי מחלה הרבה יותר חזק כי גם הסבא והסבתא עובדים", אמר אתמול ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה), יוזם הצעת החוק. "החוק הוא התאמה לשינויים. צריך לתת לאנשים לעבוד בסביבה טובה ומתחשבת. עד היום המגזר הציבורי נתן את זה, ואנחנו מרחיבים את האפשרות הזו גם עבור המגזר הפרטי". כעת תועבר הצעת החוק לוועדת העבודה והרווחה להכנתה לקריאה ראשונה.
נסיעה שיתופית לעבודה – הטבת מס בקרוב?
ובתוך כך, אושרה אתמול בקריאה טרומית בתמיכת 21 חברי כנסת הצעת החוק לעידוד נסיעה שיתופית (Carpool), שהוגשה על ידי ח"כ מרב מיכאלי (המחנה הציוני).
הצעת החוק, שמטרתה לאפשר ולעודד נסיעה שיתופית ברכב פרטי שלא למטרת רווח, בו משתתפים הנהג והנוסעים בעלות הנסיעה, תועבר כעת לוועדת הכלכלה לצורך הכנתה לקריאה ראשונה.
יצוין כי במסגרת הצעת החוק הוחרג מתן הפטור ממס, כך שהוא לא יחול על נסיעות שיתופיות שמתבצעות בתוך העיר – עניין שעלול לגרום להחמצת המטרה בשל העובדה הפשוטה שלא מעט אנשים עובדים בעיר בה הם מתגוררים.
הנימוק להחרגה זו הנו הצורך בשמירה על תחרות הוגנת מול ענף המוניות ומוניות השירות. זוהי הסיבה הרשמית בגינה גם נסיעות מנמל התעופה בן גוריון או אליו הוחרגו מקבלת הפטור ממס, וההחרגות הללו גררו להרמת גבות ולביקורת ציבורית.
"נסיעה שיתופית היא אחת האפשרויות המקובלות כיום בעולם, באמצעותה נהגים ונוסעים מסייעים האחד לשני להפחית את עלויות הנסיעה ובעיקר את הוצאות הנסיעה היומיומיות מהבית לעבודה ובחזרה", נכתב בדברי ההסבר להצעת החוק. "לצד הערך החברתי-צרכני של הנסיעה השיתופית, יש תרומה רבה להקטנת העומס בכבישים, הפחתת ההוצאה הפרטית והלאומית על דלק וצמצום זיהום אוויר".