משרד האוצר הודיע אתמול (ד') על דחיית כניסתו לתוקף של השלב השני בממשק המעסיקים במסלקה הפנסיונית, לפיו חלה חובת דיווח על גורם המעסיק למעלה מ-50 עובדים בנוגע להפקדות הפנסיוניות עבור העובדים. זאת, לאחר שבדיקה שנערכה על ידי אגף שוק ההון העלתה כי כספים פנסיוניים בהיקף עצום שהופקדו על ידי המעסיקים – טרם שויכו לחשבונות העובדים.
על מנת שלא לעורר בהלה מיותרת בקרב הציבור, הובהר לגופים המוסדיים כי נאסר עליהם לשלוח הודעה אודות פיגור בתשלום לעובד או למעסיק מבלי שביררו תחילה שאכן לא הועבר אליהם התשלום מצד המעסיק.
דורית סלינגר, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון באוצר, פרסמה את עמדתה בנוגע לממשק המעסיקים, אולם יובהר שבשלב זה עדיין מדובר בטיוטה שטרם גובשה למסמך מחייב, על מנת לאפשר לגופים הרלוונטיים – בהם איגוד לשכות המסחר והתאחדות התעשיינים – להגיב לאמור במסמך זה. סלינגר מבהירה במסגרת המסמך את עמדותיה בנוגע לתקנות הנוגעות להתנהלות נכונה של המעסיקים כפי שהן אמורות לבוא לידי ביטוי בפועל בשדות השונים המופיעים בממשק המעסיקים.
ב-1 בפברואר 2016 נכנסו לתוקף תקנות תשלומים לקופת גמל, המסדירות את אופן העברת הדיווח על הפקדת תשלומים לקופת גמל ממעסיק לגופים המוסדיים, וכן את אופן העברת היזון חוזר למעסיק בנוגע לקליטת הכספים. נספח ה' לחוזר הקובע מבנה אחיד להעברת הנתונים אודות החיסכון הפנסיוני של העובדים מפרט את אופן העברת המידע והכספים. סעיף 13 לתקנות קובע כי העברת הדיווחים בין המעסיק לבין החברה המנהלת בנוגע לפעולות הללו תתבצע באמצעות קובץ נתונים אחיד.
על פי התקנות, מעסיק מחויב להעביר לחברה המנהלת דיווח בנוגע לאופן הפקדת תשלומים, למועד הפקדתם, לסכום ההפקדה ולמספר אישור על ביצוע העברת התשלום, על מנת לאפשר שיוך מהיר ותקין של הכספים לחשבון הפנסיוני של העובד. בכוונת סלינגר לקבוע כי עד ה-31 במרץ 2017, אי התאמה בין הדיווחים על סכום ההפקדה הפנסיונית לבין הסכום המופקד בפועל לא יהווה עילה בתנאים מסוימים לאי קליטת רשומות תנועות עובדים.