בית הדין לעבודה בתל אביב חייב בשבוע שעבר את המעסיק לשלם לעובד 40 אלף שקל, לאחר שנפסק שאי הצבתו בעבודה חלופית בעקבות הפסקת עבודתו אצל לקוח – נחשבת לפיטורים.
העובד הועסק בחברה המעניקה שירותי שמירה ואבטחה, והוצב כשומר בסניפי דואר ישראל. לאחר כ-5 שנים הוא נכשל במבדקים השנתיים שנערכו לו, הוחלט שהוא לא יוכל לחדש את רישיון הנשק שלו, וכך הופסקה עבודתו בסניפי הדואר.
החברה לא מצאה עבורו מקום עבודה חלופי קבוע, והוא נותר למעלה מחודשיים ללא עבודה וללא מענה מהממונה עליו, שמסר לו שכאשר תהיה עבודה יצרו עמו קשר. לאחר שלא יצרו עמו קשר שלח בא כוחו מכתב למעסיק, שביקש שהות בת 14 ימים למתן מענה – מענה שלא ניתן.
קראו עוד במעסיקולוג:
* בית הדין לעבודה: מה ההבדל בין התפטרות מוסכמת לפיטורים מוסכמים?
* העובד ביצע עבירת משמעת חמורה – מדוע לא נשללו ממנו פיצויי פיטורים?
* ועדת הכספים אישרה: לרשות המעסיק יעמדו רק 4 חודשים לדרישת כספי פיצויי פיטורים
* העובד הבהיר שאינו מעוניין לחדש חוזה, אך נפסקו לו פיצויי פיטורים בסך כ-190,000 ש"ח
"לאחר שעיינו בחומר הראיות ושקלנו את טענות הצדדים, מצאנו לקבוע כי החברה נמנעה מלספק לעובד עבודה, ובפועל פיטרה אותו", פסק בית הדין.
החברה לא הצליחה להוכיח את גרסתה לפיה הממונים על העובד ניסו ליצור עמו קשר לאחר שנטש לכאורה את העבודה, לעומת גרסת העובד שנמצאה על ידי בית הדין לעבודה מהימנה וקוהרנטית.
גם גרסת החברה לפיה העובד נקלע לוויכוח עם עובד אחר בגללו נטש את העבודה לא הוכחה ולא נתמכה בראיה כלשהי, והחברה אף נמנעה מלהעיד את אותו עובד אתו לכאורה התווכח התובע.
חיזוק לגרסת העובד מצא בית הדין בכך שהחברה לא הציגה כל פנייה אליו בכתב לשוב לעבודה, לאחר שלטענתה הוא נטש את המשמרת. "סביר בעינינו, כי לוּ אכן היה בסיס לטענת החברה לפיה העובד נטש את עבודתו וכי כל הניסיונות ליצור עמו קשר עלו בתוהו, שיישלח מכתב מהחברה לעובד בדואר רשום, ובו הבהרה כי עליו לשוב לעבודה באופן מיידי או למסור הסבר המניח את הדעת לאי התייצבותו", ציין בית הדין בהחלטתו.
כך נפסק לעובד פיצוי בסך 10 אלף שקל בגין פיטורים שלא כדין, פיצויי פיטורים בכך כ-30 אלף שקל, פיצוי בסך כ-5,600 שקל תמורת הודעה מוקדמת, וכן הפרשי שכר בסך 10 אלף שקל.
[סע"ש 25133-02-17]