איגוד חברות הביטוח הגיש היום (ב') עתירה לבג"ץ לביטול סעיפים בחוק להגבלת שכר הבכירים בגופים הפיננסיים שצפוי להיכנס לתוקף באוקטובר הקרוב וגרר ביקורת חריפה – איך לא – מצד בכירי הבנקאים וחברות הביטוח. זאת, כשבוע לאחר שהגישו הבנקים עתירה לבג"ץ נגד החוק בעקבות החלטתו של המשנה היועץ המשפטי לממשלה אבי ליכט שלא להגיש חוות דעת לפיה יש לתת לחוק פרשנות המחריגה את התנאים הפנסיוניים של הבכירים.
חברות הביטוח יוצאות נגד מגבלה הקבועה בחוק לפיה עלות שכר הבכירים לא תעלה על פי-35 מעלות השכר של העובד בעל השכר הנמוך ביותר בחברה, כלומר עד 2.5 מיליון שקל בשנה. יש לציין כי בנוסח הצעת החוק המקורית שהוצעה על ידי ח"כ יאיר לפיד (יש עתיד) עמדה התקרה על 3.5 מיליון שקל.
"השינויים שעשתה ועדת הכספים ברגע האחרון בהצעת החוק הממשלתית, ללא דיון ציבורי וללא שימוע, מנוגדים לחלוטין לעמדת כל הגופים הממשלתיים והמקצועיים בתחום, לאורך שנים", נטען בכתב העתירה בנוגע לקביעת התקרה הקשיחה של 2.5 מיליון שקל.
בנוסף תקפו חברות הביטוח את התחולה המיידית של החוק ודרשו שלא יחול על הסכמי שכר קיימים. "הסעיפים שהוסיפה ועדת הכספים ברגע האחרון ובמחטף מפלים לרעה ובבוטות את הגופים הפיננסיים ואת עובדיהם, לעומת כל החברות האחרות במשק", טוענות החברות. "לאפליה כזו אין שום הצדקה גם לדעת חברי הכנסת שקידמו את החוק, והיא מהווה פגיעה בזכויות החוקתיות של התאגידים הפיננסיים, ותפגע לאורך זמן באורח מהותי בעסקיהם".
לטענת חברות הביטוח, הוראות החוק האלה צפויות לפגוע גם בעובדים רבים בתאגידים הפיננסיים – בשכרם, בקידומם ובכושר ההשתכרות שלהם, והן "מתערבות בבוטות באופן ניהול התאגיד, חותרות תחת העקרונות הבסיסיים ביותר של השוק החופשי, ופוגעות באופן קשה וחריג בזכויות היסוד של עובדים בשוק הפרטי".