במסגרת מחקר רחב-היקף שנערך בשנת 2004 בארה"ב נשלחו קורות חיים ממועמדים פיקטיביים בהם נבחרו שמות אופייניים לאנשים לבנים ולאנשים אפרו-אמריקנים, וממנו עלה שלאחרונים סיכוי נמוך יותר להיות מוזמנים לראיון עבודה. מאז, כך מתברר, דברים השתנו לטובה.
במחקר חדש שנערך באוניברסיטת מיזורי שבקולומביה, וממצאיו התפרסמו לאחרונה, נשלחו כ-9,000 קורות חיים למעסיקים ב-7 ערים שונות ברחבי ארה"ב בתחומים של סיוע אדמיניסטרטיבי, שירות לקוחות, טכנולוגיית מידע, מכירות וסיוע רפואי.
מטרת הניסוי היתה לבחון את יכולת הצעירים להשתלב בעבודה בתחילת דרכם המקצועית, ובכל קורות החיים הופיעה ההכשרה הרלוונטית לתפקיד. לכל מעסיק נשלחו שני קורות חיים: האחד עם שם האופייני לגבר או לאישה לבנים והאחר עם שם האופייני לגבר או לאישה היספאניים או אפרו-אמריקנים. מתוצאות המחקר הנוכחי עולה כי בשונה מהמצב העגום בו היתה נתונה ארה"ב לפני כעשור, כיום מעסיקים לא נוטים לבכר מועמדים על רקע גזע ומין.
ממצאי המחקר מעידים על כך שלא נראה שמעסיקים אמריקנים מפלים באופן עקבי מועמדים צעירים לעבודה על רקע מגדר או גזע, אם כי המחקר התמקד אך ורק בשלב התגובה הראשונית של המעסיק לאחר הגשת מועמדות לתפקיד, ואינו מתייחס לשלבים הבאים של קיום הריאיון וגובה השכר ההתחלתי המוצע למועמד. בשולי הדברים נעיר כי נתון מעניין נוסף שעלה מהמחקר הוא שרק 11.4% מכלל קורות החיים שנשלחו זכו לתגובה.