ראשי»מחקרים בשוק העבודה»רוב האמריקנים אינם חשים נקיפות מצפון בשל הערות פוגעניות כלפי קולגות כבדי משקל
רוב האמריקנים אינם חשים נקיפות מצפון בשל הערות פוגעניות כלפי קולגות כבדי משקל
מעסיקולוג15:41
עודף משקל נתפס כמעיד על עצלות, חוסר אינטליגנציה והיעדר משמעת עצמית. ממוצע השכר של כבדי משקל נמוך יותר, ורבים סובלים מדעות קדומות על בסיס קבוע מצד הבוס והעמיתים
הבוס של פאגי האוול איים עליה שיפטר אותה אם לא תוריד במשקלה. "הוא חשב שאם אני לא יכולה לשלוט במשקל שלי הדבר מעיד על כך שחיי הם חסרי שליטה, ולכן אני לא יכולה לשמש כיועצת לאחרים הזקוקים לעזרה", היא סיפרה אתמול (ג') בראיון ל-Fast Company.
בימים אלה היא מקדישה שעות רבות לסיוע לעובדים הנתקלים בבעיות דומות, ואף הפכה לדוברת הארגון הבינ"ל לקידום קבלת אנשים בעלי עודף משקל.
מחקרים מלמדים כי רבים סבורים שעודף משקל מעיד על עצלות, על חוסר אינטליגנציה ועל היעדר משמעת עצמית, ולמעלה ממחצית האמריקנים העידו על עצמם שכלל אינם חשים נקיפות מצפון בשל הערות פוגעניות שהם משמיעים על משקלו של אדם, גם במקום העבודה.
עוד עולה מהמחקרים בנושא כי אנשים הסובלים מעודף משקל חווים אפליה בעבודה, על אף שחלק ניכר ממנה הוא חוקי לחלוטין. כך, למשל, בית החולים 'ויקטוריה' בטקסס שבארה"ב הכריז כי לא יעסיק אדם עם מסת גוף (BMI) העולה על 35, ובשפה פשוטה: מעל כ-100 קילוגרם עבור אדם שגובהו 170 סנטימטר.
קיימת סבירות גבוהה שכבדי משקל שיצליחו לצלוח את ראיון העבודה ולהתקבל לתפקיד יקבלו שכר נמוך יותר ביחס לעמיתים שמבצעים תפקיד דומה: ממחקר שנערך ב-2014 על ידי צ'רלס באום מאוניברסיטת טנסי עולה כי עודף משקל נמצא כגורם הפחתה במשכורת שנתית של אישה בשיעור של 4.5%, ושל גבר בשיעור של 2.3%.
בשנת 2008 מצאו החוקרים כי אפליה על רקע עודף משקל הולכת וגדלה בשיעורים מטרידים. האוול מכנה את טרנד תכניות הבריאות שמובילים מעסיקים רבים כתכנית מרושעת, הכרוכה במעקב אחר העובדים. "הגוף שלי אינו רכוש ציבורי, ואין לאף אחד זכות לומר לי איך לנהל את חיי", היא אומרת, ומזהירה מפני התמקדות מופרזת במשקל הגוף במקום העבודה, שיוצרת לדבריה אווירה לא נעימה ולעתים אף פוגענית כלפי כבדי המשקל.
ובישראל: הצעת חוק לאיסור אפליה בשל עודף משקל
נזכיר כי לפני כחודש וחצי הניחה על שולחן הכנסת ח"כ תמר זנדברג (מרצ) הצעה לתיקון חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, האוסרת על מעסיק להפלות עובדים או מועמדים לעבודה בשל עודף משקל.
כבדי משקל רבים חשים דחויים בשל הופעתם החיצונית, וכך הופכים לקבוצה פגיעה ביחס ליכולתם להתקבל לעבודה ולזכות ביחס שוויוני כשכירים על בסיס אישיותם, יכולותיהם וכישוריהם.
"התפיסה הסטראוטיפית לכבדי משקל משתקפת גם בתרבות הפופולרית, וה'שמנים' בסרטים או תכניות טלוויזיה הם הנלעגים וחסרי המזל. תופעה זו מובילה לאפליה נגד גברים ונשים כבדי משקל בקבלה או בקידום בעבודה ובכניסה למקומות ציבוריים וכן להשמתם ללעג כדבר שבשגרה", הסבירה זנדברג.
במסגרת התיקון המוצע תנוטרל התופעה, לפחות בחלקה, באמצעות הגנה על כבדי משקל בעניינים בהם המחוקק בחר להגן על אוכלוסיות אחרות שנתפסו כזקוקות להגנה מטעמים דומים.