הצעת חוק לאיסור פרסום שמו של עובד שתובע מעסיק לצורך הגנה על ביטחונו התעסוקתי הונחה בשבוע שעבר על שולחן הכנסת על ידי ח"כ יעל גרמן (יש עתיד) ו-11 חברי כנסת נוספים.
מוצע לתקן את חוק בתי המשפט, ולהוסיף לרשימת המקרים בהם רשאי בית המשפט לאסור על פרסום ההליך המשפטי גם פגיעה בביטחון התעסוקתי של העובד.
על פי הצעת החוק, לאחר המילים "לשם הכנה על בטחונו" בסעיף 70(ד) לחוק בתי המשפט (ראו מסגרת) – יתווספו המילים "לרבות ביטחונו התעסוקתי".
לדברי מציעי החוק, השארת שיקול דעת לבית המשפט האם לאסור על פרסום במידה שהוא רואה צורך בכך לשם הגנה על ביטחונו התעסוקתי של האדם, מקיימת את האיזון הראוי בין ההגנה על זכות הגישה לערכאות, כזכות חוקתית של עובדים התובעים בגין הפרת זכויותיהם החוקיות, לבין עקרון חופש המידע ופומביות הדיון המקיימים את האינטרס הציבורי.
"בעידן הדיגיטלי של היום מרבית המעסיקים מחפשים מידע במנועי חיפוש על כל מועמד לעבודה", נכתב בדברי ההסבר להצעת החוק. "כפועל יוצא מכך, ישנם סיכויים גבוהים מאוד שרוב המעסיקים יעדיפו להימנע מהעסקת עובד שתבע בעבר בגין הפרת הזכויות החוקיות שלו. מכאן שבמצב הנוכחי בו חיפוש שם בגוגל מניב את כל פסקי הדין שבעל השם היה צד להם, כל מעסיק פוטנציאלי שיבדוק לפי שם מחפש העבודה, ייחשף מיד לכל תביעה שהלה הגיש בעבר נגד מעסיקו. כפועל יוצא, עובדים רבים שהזכויות החוקיות שלהן נפגעו, עלולים להימנע מלתבוע את מעסיקיהם בגין הפרת זכויותיהם החוקיות, זאת מחשש שיתקשו במציאת עבודה בעתיד, ובכך נפגעת בצורה משמעותית זכות הגישה שלהם לערכאות".