הצעה לתיקון חוק שוויון הזדמנויות בעבודה הוגשה לפני מספר ימים על ידי 38 חברי כנסת, במטרה לקבוע שהפליה בעבודה בשל דרישת גוף כשרות – לא תיחשב להפליה המתחייבת מהאופי ומהמהות של התפקיד או המשרה, ולכן היא תיחשב להפליה אסורה.
כיום קובע חוק שוויון הזדמנויות בעבודה (ראו מסגרת) שאסור למעסיק להפלות עובדים ומועמדים בין היתר בשל גזעם או ארץ המוצא שלהם.
הוראת החוק מסייגת קביעה זו, ומבהירה שבמקרה בו ההפליה מתחייבת מהאופי או ממהות התפקיד או המשרה – מדובר בהפליה מותרת. כעת מוצע להבהיר שהפליה בעבודה בשל דרישה של גוף כשרות לא תחסה תחת סייג זה, והיא תהיה אסורה.
"החברה הישראלית על כל גווניה עושה מאמצים להכיל את הגיוון שבה, לקלוט עלייה ולנהוג בסובלנות כלפי השונה", נכתב בדברי ההסבר להצעת החוק. "למרות מאמצים אלו, יש המנסים בכל כוחם לשמר את הפילוג ולשסע שוב ושוב קרעים בעם. בשל הזרמים השונים ביהדות, אנו רואים שוב ושוב כיצד פוסל זרם אחד את האחר".
"הפליה היא מעשה פסול, ולא ייתכן כי באמתלה של שמירה על כשרות, ככל שלא תהיה, תתבצע בשל כך אפליה במקום עבודה", סבורים מציעי החוק. "היהדות היא דת סובלנית, שבה דרך ארץ היא ערך עליון. אין דבר אשר עבורו ראוי לרמוס דרך ארץ, להלבין פניו של אדם, או להעניק לאדם את התחושה שהוא שווה פחות מחברו. לכן, הפליה במקום העבודה על רקע מוצא לטובת קבלת תעודת כשרות, היא מעשה פסול ערכית וחברתית, וראוי כי החוק יתייחס לסוגיה זו באופן מובחן ושאינו משתמע לשני פנים".