חברת אינטל העולמית הכריזה אתמול בערב (ג') על רה-ארגון בחברה במסגרתו יפוטרו כ-12,000 עובדים, המהווים כ-11% מכוח האדם שלה. זאת, על רקע דעיכת שוק המחשבים הנייחים וכישלונה לחדור לתעשיית הסלולר. עם זאת, עדיין לא ברור מה יעלה בגורל היקף הפעילות באינטל ישראל, בה מועסקים כ-10,000 עובדים.
היקף המכירות של מחשבי PC החל לצנוח מאז שנת 2010, כאשר אפל השיקה את האייפד שטרף את כללי המשחק. באינטל ניסו בכל הכוח לשמר את מעמדם בתעשייה, אולם לאחרונה הבינו שאין ברירה אלא להעביר את ליבת הפעילות לכיוון טכנולוגיות אחרות, כדוגמת הענן ו-Internet of Things, המהווים כיום את עיקר הכנסות החברה. ב-2014 נפרדה אינטל מכ-5,000 עובדים, גם אז בשל דעיכת מחשבי ה-PC בשוק.
מדובר בתופעה מוכרת בתחום ההייטק – חברות שהיו מורגלות להוביל שוק של מוצר חזק נקלעות לקשיים כאשר מגיע הדור הבא של אותו מוצר. חברת נוקיה, למשל, שלטה בפלח שוק עצום בתחום הסלולר במשך כ-14 שנים, עד לכניסתו של הסמארטפון לחיינו. הצניחה החדה במכירות הביאו לפיטורי ענק ולדעיכה איטית של החברה, עד שמיקרוספט רכשה את חטיבת הסלולר של נוקיה שעמדה בשיא על שווי של למעלה מ-100 מיליארד שקל.
"אלו לא שינויים שאני מקל דעת בהם", כתב לעובדים מנכ"ל החברה, בריאן קרזניץ'. "אנחנו נפרדים לשלום מעמיתים שמילאו תפקיד חשוב בהצלחת החברה. אנחנו מחויבים לסייע לעובדים במעבר הזה, והדברים יתבצעו בכבוד ובהערכה. ביצועי החברה בשנה שעברה ממחישים את שהאסטרטגיה החדשה עובדת. יש עכשיו הזדמנות להאיץ את המומנטום ולחזק את החברה. מהלך כזה מביא לשינויים ארוכי-טווח על מנת להפוך את אינטל למובילה בעולם חכם ומחובר".