בחלוף חודש מאז הודעתה הדרמטית של אינטל העולמית על כוונתה לפטר 12,000 עובדים המהווים כ-11% מכוח האדם שלה, הודיעה היום (ד') החברה על החלטה לרכז את פעילות הקדם זיווג שלה במספר אתרים מצומצם, וכתוצאה מכך לחדול מפעילות זו בירושלים עד לסוף השנה. מרכז מחקר ופיתוח החברה בירושלים, בו מועסקים כ-1,200 עובדים, ימשיכו לעבוד כרגיל ולא יושפעו מהמהלך.
נזכיר כי הרקע להיקף הפיטורים הנו דעיכת שוק המחשבים הנייחים והחלטת החברה להעביר את מיקוד הפעילות לתחום הענן. באינטל מיהרו להבהיר היום כי ההנהלה המקומית רואה עצמה מחויבת לסייע לכל העובדים שיושפעו מהמהלך בתקופת המעבר, ולרובם המוחלט יוצעו תפקידים אחרים בחברה, בעיקר במפעל שבקריית גת.
עיריית ירושלים פרסמה בתגובה הודעה לפיה "פעילותה של אינטל חיונית וחשובה לירושלים, וראש העיר ניר ברקת מתכוון לשוחח עם הנהלת החברה במטרה לבחון את הרחבת הפעילות בבירה".
עד כה הודיעה החברה לכ-300 עובדים בישראל על כוונתה לסיים את העסקתם, ועליהם להחליט אם הדבר יתבצע במסגרת פיטורים או במסדרת פרישה מרצון בתנאים מיטיבים, על פי ההערכות מדובר ב-8 משכורת מעבר לזכאות הפיצויים על פי חוק. מהפרסומים עולה כי הפיצוי אותו יקבלו עובדים המבקשים בכל זאת להגיע לשימוע יופחת.
כזכור, בתחילת החודש נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש התייחס לפיטורים באינטל, באומרו כי אין זה סוף פסוק, וגל הפיטורים הגדול עדיין לפנינו. "בגל הפיטורים הקרוב שאני צופה – אף ענף תעשייה לא יישאר חסין מהתהליך הטראומטי הזה, מהייטק ועד ענפי התעשייה המסורתית", אמר ברוש. "מדינת ישראל אמורה ליצור כל שנה 150,000 מקומות עבודה חדשים, אבל כשהייצור והייצוא יורדים, לאן הולכים כל העובדים? למגזר הציבורי".
מאינטל נמסר היום בתגובה: "אינטל ממשיכה להאיץ את האבולוציה שלה מחברת מחשבים לחברה שמניעה את הענן ומיליארדי התקני מחשוב חכמים ומקושרים. לשם כך פועלת אינטל להגדיל את ההשקעות שלה בתחומים בעלי פוטנציאל צמיחה גבוה ולאחד אתרי פעילות כדי להפוך לחברה ליעילה, גמישה ורווחית יותר".