העובדים המדווחים על רמת האושר הגבוהה ביותר בעבודה, ובשל כך גם לרוב חשים עצמם מחויבים יותר למקום העבודה, הם לא אלו שעובדים רק מהבית או רק המשרד, אלא אלו שעובדים מהבית בין 60% ל-80% מהיקף המשרה. כלומר, מי שמעביר את כל זמנו רק במשרד או רק בעבודה מהבית, יהיה פחות נלהב ממקום עבודתו – כך עולה מממצאי סקר מקיף שנערך בקרב עובדים אמריקנים ופורסם לפני מספר ימים על ידי מכון גאלופ.
אם כך, אחרי שהושקעו מאות מיליוני דולרים במחקרים על מנת לפצח את השאלה איך ניתן להפוך את העובד לכמה שיותר מחויב כלפי החברה, נראה שכדאי לבדוק אפשרות להתיר לעובד לבצע את המטלות הנדרשות מהתפקיד בין שלושה לארבעה ימים מהבית, וכולם יהיו מרוצים.
מתברר שהעובד מרגיש הכי מחויב למקום העבודה כאשר נוצר האיזון הנכון – גם לזכור איך הבוס והקולגות נראים, וגם לעבוד בפיג'מה על אספרסו וקרואסון ולהוציא את הילד מהמסגרת בנחת, בלי שהגננת מעקמת את האף על עוד איחור לא אלגנטי בעליל.
מדובר בנתונים די מפתיעים, המשקפים את הדינמיות בסביבת העבודה, שכן רק לפני ארבע שנים סקר גאלופ הציג ממצאים שונים למדי: העובדים המחויבים ביותר למקום העבודה היו דווקא אלו שעבדו מהבית פחות מ-20% מהיקף המשרה. על פי הסקר הקודם, אלו שעבדו למעלה מ-50% מהמשרה מהבית, היו מחויבים למקום העבודה כמו אלו שעבדו 100% מהמשרד, כלומר – לא מספיק מחויבים.
יתכן שאפשר לזקוף זאת לזכות הקִדמה הטכנולוגית – המובייל משוכלל יותר, שירותי האינטרנט חכמים יותר, וגם הווידאו קונפרנס פשוט יותר לביצוע ובאיכות גבוהה יותר.
סיבה נוספת שעשויה להסביר את השינוי הדרמטי בנתונים היא שעבודה מהבית הופכת להיות עם השנים יותר ויותר נורמטיבית. על פי נתוני גאלופ, במהלך השנה החולפת 43% מהאמריקנים עבדו מהבית, לעומת 39% מ-2012.
ג'ים הארטר, המדען הראשי בתחום העבודה בגאלופ, סבור שההסבר העיקרי לשינוי האמור בנתונים הוא שחברות עושות מאמצים רבים יותר כדי לאפשר עבודה מהבית בצורה נכונה, בעיקר מבחינה טכנולוגית, תוך הקצאת יותר משאבים מבעבר.
הנוסחה המנצחת: דלת סגורה
המנבא הטוב ביותר עבור מעורבות עובדים, אומר הארטר, הוא היכולת של עובד "לצלול" לתוך העבודה לאורך זמן, והדבר מתאפשר לדבריו בעיקר בעבודה מהבית, כאשר אין הסחות דעת חוזרות ונשנות מצד הבוס והקולגות.
לכן לא יהיה זה מפתיע שעל פי נתוני גאלופ, עובדים שיש להם אפשרות לסגור את דלת חדרם במשרד במהלך יום העבודה הם בעלי סיכוי הגבוה פי 1.3 להיות מעורבים בעבודה ביחס לעובדים אחרים. בנוסף, תחושת פרטיות במקום העבודה מקפיצה פי 1.7 את הסבירות לתחושת מחויבות כלפי מקום העבודה.
על פי סקר גאלופ, כ-40% מהעובדים מעוניינים להחליף מקום עבודה על מנת ליהנות מחדר פרטי במשרד, וכ-33% מהעובדים אמרו שיחליפו מקום עבודה כדי לשלוט על טמפרטורת החדר במזגן.