"אין זה מתקבל על הדעת לגייס עובדים חכמים כדי להגיד להם מה לעשות. אנחנו מגייסים אנשים חכמים כדי שהם יוכלו לומר לנו מה לעשות" – המשפט הפשוט והמבריק הזה, שנאמר על ידי מייסד אפל סטיב ג'ובס, שינה את תפיסתו של אייטקין טאנק (Aytekin Tank), מייסד ומנכ"ל JotForm, שהציג השבוע במאמר שפרסם ב-CNBC תובנות בנוגע לגיוס עובדים שליקט במהלך חייו העסקיים.
"זוהי הסיבה לכך שאני מעורב בכל שלב של תהליך גיוס עובדים", מסביר טאנק. "שמתי את עצמי בחזית ובמרכז, ואני נמצא שם בהתחלה, באמצע ובסוף".
גיוס העובד הלא נכון לארגון אינו רק עולה המון כסף, אלא גם גוזל משאבי זמן וערך רבים. קיים מספר עצום של חתיכות פאזל שצריך לחבר זו לזו, ולא משנה כמה מנסים ורוצים – לא ניתן לבצע את המהלך בצורה נכונה אם החלק המרכזי בפאזל חסר. עם זאת, מציאת השילוב המנצח בין כישרון לאישיות עשויה להיות משימה אקסטרימית במיוחד.
לדברי טאנק, קיימים 3 קריטריונים על פיהם הוא בוחן מועמדים המבקשים להצטרף לשורות החברה:
התאמה לתרבות הארגונית
לאחר סינון המועמדים, לרוב מגלים שלכל המועמדים הסופיים יש ארסנל כישורים די דומה. כל אחד מהם מסוגל לבצע את המטלות הנדרשות בתפקיד, ואפילו לעשות את זה ממש טוב.
עם זאת, כישרונות וכישורים הם רק חתיכה אחת בפאזל, ויש לוודא שהמועמד שיתקבל לתפקיד ישתלב היטב בתרבות הארגונית הקיימת בחברה.
לכל חברה אישיות משלה, וגיוס העובד הלא נכון עלול להפוך את השמנת בחברה לחומץ, וליצור סביבה רעילה שתעכב – ואולי אף תפגע – בצמיחה של החברה, ותגרום לעובדים אחרים לנטוש. לכן התאמה לתרבות הארגונית הינה פרמטר לא פחות חשוב מכישרון ומניסיון מקצועי.
נכונות העובד לקחת על עצמו כל משימה
כשחברה צעירה מצויה בסימן צמיחה, לא עומדים לרשותה שפע של משאבים. פירוש הדבר הוא שעל צוות העובדים ללמוד כיצד לעשות יותר בפחות, לג'נגל בין תפקידים שונים ולהביע נכונות לקחת על עצמם כל משימה אליה יידרשו.
לא מעט עובדים מעדיפים סביבת עבודה מובנית, אולם חברה מתפתחת נאלצת להוציא עובדים מאזור הנוחות שלהם, ויש לוודא לפני גיוסם שהם נכונים לכך.
הפגנת תשוקה – לכל דבר
ניתן לרכוש מיומנות גם באמצעות ניסיון מקצועי וחינוך. תשוקה, לעומת זאת, לא ניתן ללמוד בשום צורה – או שיש לך את זה או שאין לך את זה.
אין הכוונה לגיוס אנשים עם תשוקה לעבודה דווקא, אלא תשוקה באשר היא. זה יכול להיות כל דבר, החל מלשחק טניס ועד להאזנה למוזיקה קלאסית.
"במהלך השנים", אומר טאנק, "גיליתי שלאנשים נלהבים יש תכונות שניתן לתרגם היטב גם לעולם העסקים. הם לא חוששים מהתמודדות עם אתגר מזווית קצת אחרת, מלקחת סיכונים ומעבודה קשה עד לכיבוש הפסגה. תפקידי כמנהל הוא לזהות את הניצוץ הזה שגורם לעובדים להביא את התשוקה הזו גם לסביבת העבודה".