הצעת החוק להסדרת סופ"ש ארוך, במסגרתה מוצע לקבוע 6 פעמים בשנה יום ראשון חופשי מעבודה, אושרה היום (ד') בקריאה טרומית על ידי מליאת הכנסת. כעת תועבר הצעת החוק להכנתה בוועדת העבודה והרווחה לצורך אישורה הסופי בקריאה שנייה ושלישית.
שר הכלכלה והתעשייה יקבע מהם המועדים עליהם יוחל ההסדר המוצע בהתייעצות עם שר האוצר, ואם יאושר החוק בנוסחו הנוכחי – הוא צפוי להיכנס לתוקף ב-1 בינואר 2017.
"משחקים פה פינג פונג בין ראשון לשישי כשהשבת היא רק הרשת בניהם", אמר ח"כ אלעזר שטרן (יש עתיד) שהתנגד להצעה. "אנחנו רגישים למה שקורה בשבת גם מבחינה סוציאלית וגם מבחינה יהודית. לא יכול להות שזה לא הנושא המרכזי. צר לי שההצעה הזו נעשתה במנותק מהשבת".
ח"כ עיסאווי פריג' (מרצ) התנגד אף הוא להצעת החוק, אולם מזווית אחרת: "מה קורה כאשר מוסלמי לא עובד ביום שישי, והוא מקבל יום חופשי ביום ראשון? כך נותרו לו רק 4 ימי עבודה, ונשללת ממנו אפשרות הבחירה שהרי מוסדות המדינה סגורים ביום שישי. ידרשו ממנו יום עבור ארוך בימי שני ושלישי, למרות שהוא למעשה מעדיף לעבוד ביום שישי".
האיזון בין בית לעבודה אינו משרת רק את טובת העובד, שכן מחקרים מראים כי להסדרי עבודה גמישים יש השפעה חיובית גם על המעסיק מבחינת גיוס כוח אדם איכותי ושימורו למשך זמן ממושך
מדו"ח מרכז המחקר והמידע של הכנסת מסוף 2015 עולה כי קידום האיזון בין עבודה לבית הנו נושא שאומץ במהלך השנים האחרונות על ידי מדינות וארגונים בינ"ל רבים, ועקרונות המקדמים זאת אף יושמו בחקיקה במדינות רבות.
האיזון בין בית לעבודה אינו משרת רק את טובת העובד, שכן ממחקרים עולה שלהסדרי עבודה גמישים יש השפעה חיובית גם על המעסיק, לרבות השפעה כלכלית חיובית, מבחינת גיוס כוח אדם איכותי ושימורו למשך זמן ממושך, ובסופו של דבר יתרון זה מתורגם לחיסכון בעלויות הכלכליות.
חקיקה זרה: איזון בית-עבודה
מתן אפשרות לגמישות בעבודה עשוי לבוא לידי ביטוי בגמישות בשעות העבודה, בדפוסי העבודה וכן במיקום הפיזי של העבודה, כדוגמת 'שעון גמיש', שבוע עבודה מרוכז וכן עבודה מהבית.
בניו זילנד תוקן בשנת 2007 חוק יחסי עבודה, ונוסף לו פרק 'עבודה גמישה' – המאפשר שינוי בשעות העבודה, בימי העבודה ובמקום העבודה.
בהולנד נכנס השנה לתוקף חוק לעבודה גמישה, המחליף את החוק להתאמת שעות עבודה משנת 2000, שהוא ותיק ביחס למדינות אחרות שקידמו את הנושא. החוק קובע כי ניתן ליצור גמישות בשעות העבודה, במקום העבודה או בדפוסי העבודה ותכיפותה, אולם הוא חל רק על גורמים המעסיקים למעלה מ-10 עובדים במגזר הפרטי או הציבורי.
בבריטניה אושר בשנת 1996 חוק הזכות לתעסוקה, וב-2003 נוסף לו פרק 'עבודה גמישה' הכולל שינוי בשעות העבודה, שינוי בדפוסי העבודה ושינוי במיקום הפיזי של ביצוע העבודה.
באוסטרליה נחקק בשנת 2009 החוק לעבודה הוגנת, שחל על הורים, אנשים עם מוגבלות, עובד שמטפל באופן קבוע באדם תלוי, עובדים מעל גיל 55, מי שמתמודד עם אלימות במשפחה וכן מי שתומך בו.
בסינגפור אמנם אין חקיקה בנושא, אולם קיימת החל משנת 2013 תכנית ממשלתית בשם 'WorkPro' שמסדירה נושאים שונים בתחום התעסוקה, ובכלל זה את נושא האיזון בין עבודה לבית. אין מדובר בחוק, וההסדר חל על העובדים המועסקים אצל מעסיקים שבוחרים להשתתף בתכנית.
גם בארה"ב אין חקיקה פדרלית המסדירה את הנושא, וקיימות הצעות חוק בנושא משנת 2008 ו-2013 שטרם קודמו. עם זאת, בסן פרנסיסקו נקבע הסדר מקומי בשנת 2013 החל על 800,000 תושבי העיר וחל על הורה לילד, עובד שהוא או בן משפחתו מתמודדים עם מצב מורכב, וכן על עובד שיש לו הורים מעל גיל 65.