שיעור נשים בדירקטוריון בחברות הגדולות בישראל עומד כיום על כ-24%, ושיעור הנשים המכהנות כיו"ר דירקטוריון בחברות הגדולות ביותר עומד על כ-12%. עם זאת, רק 4% מיו"ר הדירקטוריונים בת"א 100 הן נשים, ורק כ-2% מיו"ר הדירקטוריונים ביתר החברות הציבוריות הן נשים. בממוצע של כלל החברות, שכר הגברים נושאי משרה בכירה גבוה בכ-52% משכר הנשים במשרות אלו – כך עולה מנתונים שפרסמה היום (ב') רשות ניירות ערך לרגל יום האישה הבינלאומי אשר יחול מחר.
נזכיר כי במרץ 2011 נכנס לתוקף תיקון 16 לחוק החברות שקבע כי "במינוי דירקטור בחברה ציבורית, יגוון הרכב הדירקטוריון בהתחשב במין של המועמד, נוסף על החובה לגוונו בהתחשב בידע ובניסיון של המועמד, בהתאם לצרכיה המיוחדים של החברה".
תיקון החוק עשה את שלו, וכך כיום כ-21% מכלל הדירקטורים בחברות הציבוריות הן נשים, לעומת כ-18% בלבד בשנת 2011, לפני כניסת תיקון החוק לתוקף. בכ-9% מהחברות חברות בדירקטוריון יותר משתי נשים, לעומת רק כ-6% בשנת 2011.
נשים מהוות כ-20% מהדירקטוריון בחברה, וכמחצית מהדירקטוריות בחברה הן דח"ציות. במרבית הענפים, שיעור הנשים בדירקטוריון עומד על ממוצע הנע בין 20% ל-23%, ואילו בענף הנפט והגז שיעור הנשים בדירקטוריון עומד רק על כ-14%.
לאחרונה פורסם מחקר MSCI* שמצא כי בין השנים 2009 ל-2015 חברות עם 'מנהיגות נשית חזקה' הציגו ביצועים טובים יותר. מנהיגות נשים חזקה נמדדת ב-3 פרמטרים: לפחות 3 נשים החברות בדירקטוריון, מספר הנשים בדירקטוריון הוא מעל הממוצע במדינה, ומנכ"ל החברה ולפחות עוד חבר דירקטוריון אחד הן נשים. ביצועים נמדדו כתשואה להון ושווי שוק.
מנתוני מחלקה הכלכלית ברשות ניירות ערך עולה כי כ-71% מהנשים החברות בדירקטוריון הן בעלות תואר שני ומעלה, לעומת רק כ-56% מהגברים. גילן הממוצע של הנשים בדירקטוריונים צעיר מזה של הגברים, הוותק של הנשים בדירקטוריונים קצר יותר מזה של הגברים, שיעור הנשים המכהנות בוועדות הדירקטוריון מתוך כלל הנשים גבוה בכ-25% מחלקם של הגברים, ונשים מהוות כ-13% מכלל נושאי משרה בכירה בחברות.
* MSCI ESG Research November 2015